Er is een overheidscampagne gestart die palliatieve zorg bekender moet maken. Hoera?
campagne
Speciale campagne voor de Vergankelijkheidsdag
Op maandag 18 maart start een campagne die aandacht vestigt op de Vergankelijkheidsdag die op 23 september voor het eerst wordt gehouden.
Een parodie of een schaamteloze kopie van Ardanta?
Beter goed gejat dan zelf slecht bedacht, zal het reclamebureau van Ardanta hebben gedacht. En zo kwamen ze op de slogan ‘Zullen we over het leven praten?’, een aardige variant op ‘Zullen we over de dood praten?’: de slogan die Bureau MORBidee sinds 2016 gebruikt voor campagnes die de bespreekbaarheid van de het levenseinde vergroten.
Een campagne over palliatieve zorg
Regelmatig gaan er stemmen op om een publiekscampagne over palliatieve zorg te voeren. Laat Bureau MORBidee toch al enkele jaren geleden – tevergeefs – gepoogd hebben die campagne gezamenlijk met andere landelijke palliatieve zorgorganisaties op te zetten. Is nu de tijd rijp?
Waarom is het goed om over de dood te praten? Hier de tien beste redenen:
1. Het zorgt voor verbinding Praten over je verwachtingen en gedachten over je eigen dood is persoonlijk en intiem. Het brengt mensen dichter bij elkaar. Het zorgt dus voor verbinding tussen jou en de ander, je leert elkaar beter kennen. En wie wil dat niet? 2. Je wordt gelukkig Van praten over de dood, of […]
Campagne: Zullen we over de dood praten?
Tientallen organisaties in de gezondheidszorg (*) willen het gesprek over het levenseinde stimuleren. Bureau MORBidee wil dat ook, en doet dat bij voorbeeld via de Before I Die Wall, diverse spellen/tools en de organisatie van Death Cafés en filmavonden. Vanaf 7 maart starten we met de campagne ‘Zullen we over de dood praten?’ De afgelopen […]